باتریهای قابل شارژ لیتیومی در بسیاری از دستگاههای برقی و الکترونیکی مانند تلفن همراه، لپتاپ، دوربین عکاسی، پاوربانک، هدفون و … کاربرد دارند. چگالی انرژی بالا و عمر طولانی از دلایل محبوبیت این گونه باتریها است. با اتمام عمر مفید این باتریها که چیزی بین 300 تا 2000 چرخهی شارژ بسته به نوع باتری و نحوهی نگهداری و استفاده است، زمان تعویض آنها فرا میرسد.
باتریهای لیتیوم پلیمری در ابعاد و اشکال گوناگون تولید میشوند. این مدل دارای طول 12.5 سانتیمتر، عرض 6.5 سانتیمتر و ارتفاع 8 میلیمتر است. ظرفیت واقعی و تست شدهی آن 6000 میلی آمپر ساعت و ظرفیت نامی آن 8000 میلی آمپر ساعت میباشد. (تست شده از ولتاژ 4.2 تا 3 ولت در حالت دشارژ با جریان 1.7 آمپر)
حداکثر جریان دهی این مدل توسط سازنده اعلام نشده اما در تست با جریان 3.5 آمپر مشکلی مشاهده نشده است. جریان دهی عادی این گونه باتریها به صورت استاندارد 2C (دو برابر ظرفیت، برای این مدل 12 آمپر) در نظر گرفته میشود. دقت کنید این مدل برای گجتهای پروازی مناسب نیست زیرا باتریهای این وسایل معمولا باید جریان دهی بیشتر از 15C داشته باشند. از کاربردهای این باتری میتوان به ساخت یا تعمیر پاوربانک، استفاده در اسپیکرهای شارژی، استفاده برای پروژههای الکترونیک و … اشاره کرد. همچنین برای هر کاربردی که ابعاد باتری با آن مناسب باشد و حداکثر جریانی در محدودهی 5 آمپر مورد نیاز باشد.
حداکثر ولتاژ شارژ این باتری 4.2 ولت و حداکثر ولتاژ دشارژ آن 3 ولت است. برای به حداکثر رسانی مجموع توان دریافتی از باتریهای لیتیومی، توصیه میشود آنها را در بازهی 30 تا 85 درصد ظرفیت (3.4 تا 3.95 ولت) استفاده کنید. برای شارژ و دشارژ اصولی، حتما از مدار محافظ شارژ (بسته به تعداد سلول سری و موازی) استفاده کنید. دشارژ بیش از حد موجب خرابی باتری و شارژ بیش از حد، علاوه بر کاهش عمر، میتواند خطر آتش سوزی یا انفجار (بسته به ولتاژ) را به همراه داشته باشد. پس به هیچ عنوان بدون مدار محافظ از باتریهای لیتیومی استفاده نکنید. مدار برخی دستگاهها مانند پاوربانک به صورت خودکار این محافظت را اعمال میکند.
حداکثر جریان شارژ معمولا 0.5C (برای این باتری 3 آمپر) است. جریان شارژ و دشارژ کمتر، موجب افزایش عمر باتری میشود.
Reviews
There are no reviews yet.