تاریخچه شانل
"عطر مانند شاعری است که در سکوت برای شما شعر میخواند"
همین جمله از عطرساز مشهور «ژاک پولژ» (Jacques Polge) کافی است تا اهمیت عطر و عطرسازی را دریابیم. این عطرساز معتقد است که عطرها در عین مرموز و ناشناخته بودن، باید قابل درک و ملموس باشند؛ درست مانند یک زبان. این دو ویژگی در بیشتر عطرهای ساختهشده توسط ژاک پولژ برای Chanel صدق میکنند.
خانهی مد «شانل» (Chanel) در سال 1910 توسط «گابریل شانل» (Gabrielle Chanel) در پاریس بنیانگذاری شد. دوستان خانم گابریل شانل، او را «کوکو» صدا میزدند. همین نکته باعث شده تا امروز در بعضی موارد برند شانل را کوکو شنل هم بشنویم. گابریل پیش از اینکه خانهی مدش را به شکل امروزیاش تأسیس کند، بهعنوان طراح و تهیهکنندهی لباس شب، جواهرات بدلی و شلوارهای زنانه مشهور بود. او در طراحیهایش برعکس باقی طراحان که به زرقوبرق و موارد دیگر اجناس تمرکز میکردند، روی چگونگی انتقال بیشتر ذوق هنری و حس ظرافت آنها تأکید میکرد. او با این اعتقاد و عمل به آن، یک انقلاب بزرگ را در زمینهی مد ایجاد کرد.
شانل اولین عطر معروفش را در سال 1921 طراحی و تولید کرد. این عطر «N°5» نام دارد. این عطر با توجه به طراحی و تبلیغات نوآورانهاش، به یکی از عطرهای پرفروش تاریخ تبدیل شد. خانهی عطر Chanel از سال 1978 با عطر ساز مشهور «ژاک پولژ» همکاری جدی و گستردهای را آغاز کرد. این همکاری باعث رشد و پیشرفت چشمگیر خانهی عطر شانل شد. شانل هماکنون بیش از 73 نوع عطر در مجموعهاش دارد. اولین عطر در سال 1920 و آخرین آن در سال 2015 ساخته شد. این برند فرانسوی با عطرسازهای مشهوری چون ژاک پولژ که در ابتدا به آن اشاره شد، اولیویه پولژ، هنری رابرت و کریستوفر شلدرِیک همکاریهای متعدد و موفقی داشته و دارد.
افراد مشهوری همچون مریلین مونرو، کاترین دنوو، نیکول کیدمن، آدری تاتو و کایرا نایتلی بازیگر برجستهی انگلیسی تا کنون عطرهای Chanel را تبلیغ کردهاند. این حمایت و استفاده از چهرههای مشهور، بدون شک یکی دیگر از عوامل موفقیت شانل در زمینهی عطر بهحساب میآید.
از سری عطرهای تولیدشده توسط شانل میتوان به سریهای موفق Allure، Chance، Blue de Chanel، Chanel No 19، Chanel No 5، Coco، Cristalle، Egoiste، Les Exclusifs de Chanel، Pour Monsieur اشاره کرد.
نتهای آغازی
لیمو که از خانوادهی مرکبات است، کاربرد فراوانی در تولید عطرها دارد. استشمام بوی لیمو باعث افزایش تمرکز و آرامش میشود.
گریپفروت از خانوادهی مرکبات است. اسانس گریپفروت، طراوت را به ترکیب عطرها اضافه میکند. استشمام بوی گریپفروت باعث ایجاد انرژی و نشاط میشود.
گیاه نعناع که مصرف خوراکی هم دارد، با بوی خنک و تندش باعث ایجاد آرامش، تمرکز شده و استرس را از فرد دور میکند.
فلفل صورتی یا فلفل برزیل بومی آمریکای جنوبی است. این فلفل که بیشتر به عنوان ادویه استفاده میشود، بوی تند و شدیدی دارد که باعث ایجاد هیجان و گرما در بوی عطرها میشود. اسانس یا عطرمایهی فلفل صورتی با روش استخراج CO2 انجام میشود. در این روش عطر و بوی فلفل به طور کامل حفظ میشود.
نتهای میانی
گل یاسمین عطر و بوی شیرین گیاهی و درعینحال حیوانی دارد. تقویت حافظه، کنترل احساسات، آرامش و ایجاد انرژی مثبت از نتایج استشمام بوی گل یاسمین هستند.
اسانس گل لادن با تقطیر و جوشاندن برگ و شاخههای آن ساخته میشود. لادن بوی شیرین و گرمی دارد و باعث ایجاد انرژی مثبت میشود.
جوز هندی میوهی درختی به همین نام بوده که در مناطق خشک مصرف بسیار زیادی دارد. جوز هندی، بوی تندی دارد. استشمام بوی جوز هندی، ذهن را تقویت کرده و اضطراب و افسردگی را رفع میکند.
نتهای پایانی
نت بویایی چوب سدر که اصالتی آمریکایی داشته و بومی ایالت ویرجینیاست، به وسیلهی تقطیر با بخار آب به دست میآید. چوب سدر ویرجینیا بوی تند و شیرینی داشته و باعث آرامش و رفع استرس و اضطراب میشود.
چوب صندل بوی شیرینی داشته و استشمام آن باعث تعادل میان جسم و روح، رفع استرس و افسردگی و همچنین کنترل هیجانهای درونی میشود.
علف وتیور که با نام گیاه خسخس هم شناخته میشود، بومی شرق آسیا به ویژه هند، اندونزی و هائیتی است. نت بویایی وتیور به وسیلهی تقطیر با آب به دست میآید. این نت بیشتر در ترکیب عطرهای شرقی استفاده میشود. ایجاد انرژی و تمرکز، از اثرات استشمام بوی علف وتیور هستند.
گیاه پاتچولی که با نام نعناع هندی هم شناخته میشود، از خانوادهی گیاه نعناع است. این گیاه بوی شیرین و تندی شبیه به چوب دارد. استشمام بوی پاتچولی ناراحتی، افسردگی و بدخلقی را از فرد دور کرده و جرات و شجاعت ویژهای به او میدهد.
عنبر بوی شیرین و گرمی داشته و با جنس صمغیاش گرما و تندی را به بوی عطر اضافه میکند. گرمای صمغ، انرژی زیادی را ایجاد میکند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.